iOS Uygulamalar

iOS 8 ile iMessage’a gelen yenilikler

Apple’ın WWDC 2014’de gözler önüne çıkardığı iOS 8 ile gelecek olan yenilikler arasında iMessage da önemli bir yere sahip.

Değişikliklerden herhalda en önemlisi, Mesajlar uygulamasından doğrudan tek parmak hareketi ile sesli ve görüntülü mesaj gönderme özelliği. Sesli mesaj göndermek için bir başka kısayol ise, cihazı doğrudan kulağınıza götürmek. Aynı Siri’de olduğu gibi, telefonu kulağınıza dayadığınızda bir ton duyuyorsunuz ve mesajınız otomatik olarak kaydedilmeye başlıyor. Ve kulağınızdan çektiğinizde, otomatik olarak karşı tarafa gönderiliyor.

seslimesaj

Sesli mesaj özelliği kilit ekranında ise ayrı bir güzellikte çalışıyor. Kilit ekranındayken size bir sesli mesaj geldiğinde tek yapmanız gereken telefonu kulağınıza götürmek. Bunu yaptığınızda mesajı otomatik olarak dinlemeye başlıyorsunuz. Yanıtlamak içinse, kulağızdan kaldırıp, tekrar kulağınıza götürmek yeterli.

Sesli ve görüntülü mesajlar aynı Snapchat uygulamasında olduğu gibi belirli bir süre sonra yok oluyor. Eğer mesajları saklamak isterseniz, dinledikten/izledikten sonra sakla tuşuna basmanız gerekiyor.

iMessage’a gelen diğer bir yenilik ise, grup mesajlarındaki iyileştirmeler. Artık grup sohbetlerine bir isim verebiliyor, ve istemediğiniz kişileri gruptan çıkarabiliyorsunuz. Eğer bir grup sohbetinden artık uyarı almak istemiyorsanız, grup bazında “rahatsız etme” ayarını açabiliyorsunuz. Böylece o gruptan gelen hiç bir uyarı gelmiyor. Ayrıca gruptakilerle konumunuzu paylaşabiliyorsunuz.

Biz özellikle kilit ekranında sesli mesaj dinleme ve yanıtlama özelliğinin hemen tiryakisi olduk.