iOS iPad

iPad 3 etkinliğinin tarihi 7 Mart!

Apple iPad etkinliği davetiyelerini göndererek uzun zamandır konuşulan 7 Mart tarihini doğruladı. Fakat davetiyede kullanılan görsel yeni tartışmaların da önünü açtı. Davetiyede beklendiği gibi iPad’in ekranındaki piksel yoğunluğunun daha fazla olduğu göze çarpıyor fakat biraz daha dikkatli bakıldığında eksik bir şey farkediliyor, home tuşu!

Tabi ki hemen aklınıza cihazın dik değil de yan tutulduğu gelecektir fakat ikonların arasındaki boşluklar ve arkaplandaki su damlaları üzerinde yapılan uzun araştırmalar sonucunda gerçekten de cihazın dik konumda olduğu sonucuna varıldı 🙂 iPad 2 çıkmadan önce de internette Apple’ın iPad 2 ile başlayarak iOS cihazlarından home tuşunu kaldıracağı dedikoduları dolanmaya başlamıştı fakat en sonunda hepsi boş çıkmıştı. Şimdi ise bu dedikoduların kaynağının Apple’ın kendi görsellerinden biri olması gerçekleşme ihtimalini güçlendirmiyor değil.

Davetiyede kullanılan yazı şöyle: Gerçekten görmeniz ve dokunmanız gereken bir şeyimiz var. Bu cümle home tuşunun kalkacağını düşünenler için şunu ifade ediyor: görmeniz gerekenşey retina ekran, dokunmanız gereken şey fiziksel home tuşunun yerini alacak olan dokunmatik tuş! Fakat görsel bir şekilde home tuşu fotoğrafta çıkmayacak biçimde de oluşturulmuş olabilir ve bu yazı tabi ki basit bir şekilde görmemiz gereken retina ekranı ve dokunmamız gereken iPad’in kendisini işaret ediyor da olabilir.

Diğer tartışma konuları da iPad 3’ün çift çekirdekli A5X mi yoksa 4 çekirdekli A6 işlemci ile mi çıkacağı, iPad 3 ile birlikte yeni 1080p destekli Apple TV’nin tanıtılıp tanıtılmayacağı ve iPad 3 ve Apple TV dışında bir şeyin (aksesuar, kablo, kumanda???) daha tanıtılma ihtimali.