iOS Mac

iOS 4.2 için yeni tarih 16 Kasım mı?

Geçtiğimiz günlerde Mac OS X 10.6.5 ve iTunes 10.1 güncellemesinin çarşamba, iOS 4.2’nin ise bugün çıkacağı söylentisi yayılmıştı. Mac OS X 10.6.5 güncellemesi söylentilere uygun olarak çarşamba günü kullanıcılara ulaştı. Biz acaba gerçekten de iOS 4.2 güncellemesi bugün belirtilen saatte çıkacak mı diye düşünürken iPhoneHellas’ın iddiası iOS 4.2 güncellemesinin 16 Kasım Salı günü yayınlanacağı yönünde.

Apple iOS 4.2 güncellemesinin Kasım ayında çıkacağını söylemiş, herhangi bir tarih vermemişti. Acaba güncellemenin 16 Kasım’da çıkacak olması bir ertelemenin sonucu mu yoksa planlanan tarih zaten 16 Kasım mıydı?

iPhoneHellas geçmişte birkaç kere iOS güncellemelerinin yayınlanma tarihlerini doğru tahmin etmişti. Örneğin iPhone OS 2.2′nin yayınlanacağını on gün önceden söylemiş, iOS 4.0.1 güncellemesini ise güncelleme yayınlanmadan birkaç saat önce haber vermiş ve bu tahmini de tutturmuştu.

iPhone, iPod Touch ve iPad’i tek çatı altında birleştirecek ve iPad’in iOS 4’e geçmesini sağlayacak ilk sürüm olması iOS 4.2 güncellemesini beklemeyi ayrı bir zorlaştırıyor. Güncelleme, iPad’e ilk kez gelecek multitasking, klasörler ve Game Center gibi yeniliklerin yanında tüm cihazlar için yeni olan AirPlay, AirPrint gibi özellikleri içeriyor.