Uygulamalar

Ping

iTunes 10 ile gelen en büyük yenilik olan Ping, Facebook ve Twitter’ın iTunes ile karışımı gibi bir şey. Tamamen müzik üzerine kurulan bu sosyal paylaşım ağında arkadaşlarınızı ve hayranı olduğunuz sanatçıları takip edebiliyorsunuz.

Steve Jobs Ping’in çıkış sebebini ise insanların “Arkadaşlarım ne dinliyor?”, “Hayranı olduğum sanatçılar neler yapıyor?”, “Arkadaşlarım hangi konserlere gidiyor?” gibi sorduğu sorular, sevdiği müzikleri vs. arkadaşlarıyla paylaşma istekleri ve de iTunes Store’da bulunan müziklerin çok yüksek rakamlara ulaşmasıyla bulunabilirliklerinin azalması olarak gösterdi.

Ping ile hayranı olduğunuz sanatçıların paylaştığı fotoğrafları, videoları ve durum güncellemelerini takip edebilir ve bunlara yorum yazabilirsiniz. Ayrıca sanatçıların beğendiği müzikleri de görebilirsiniz.

Ping ile arkadaşlarınızın sevdiği müzikleri, gideceği konserleri, kimleri takip ettiğini ve kimler tarafından takip edildiğini görebilirsiniz.

Ping ile arkadaşlarınızın en son satın aldıkları müzikleri, beğendikleri şarkıları görebilir, 30 saniyelik önizlemesini dinleyebilirsiniz. Ayrıca takip ettiğiniz kişilere göre size özel oluşturulan müzik listelerini görebilirsiniz.

Ve tabi ki bunları yaparken yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Ping’e bilgisayarınızın yanı sıra iPhone ve iPod Touch üzerinden de girebilirsiniz.

Tekrar hatırlatmakta fayda var. Ping ülkemizde kullanılabilir durumda değil.