Apple TV iOS iPad iPhone

Kevin Rose: Apple TV / iTV her şeyi değiştirecek

Digg’in kurucusu Kevin Rose blogunda 1 Eylul’deki etkinlikle tanıtılıp aynı ay içerisinde çıkması beklenen iOS işletim sistemine sahip Apple TV / iTV nin getirebileceği yeniliklerden bahsetmiş:

  • iOS TV uygulamaları: iPhone ve iPad uygulamaları gibi televizyona ozel uygulamalar. Video paylaşma / izleme / kaydetme uygulamaları, interaktif haber uygulamaları ve tabi ki oyunlar.

  • A la carte kanallar: Apple’ın iTV’si sayesinde artık televizyon kanalları içeriklerini direkt olarak internet uzerinden izleyiciye ulaştırabilecek. Bu da kablo ve uydu endustrisinin televizyon kanadının sonu demek. Aylık kablo TV faturanıza gule gule deyin.

  • MobileMe fotoğraf / video paylaşımı: Aileniz, akrabalarınız ve arkadaşlarınız yalnızca 99$‘a iTV sahibi olabilecek. Televizyonunuzu açtığınızda yeni aile videosunu gosteren bir bildirim aldığınızı hayal edin. Annem bu ozelliğe bayılacak.

  • Uzaktan kumanda: iPad! iPad’i uzaktan kumanda olarak kullanarak videoları duzenleyebilcek, oyunlar oynayabilecek ve daha geniş bir interaktif televizyon deneyimi yaşayabileceksiniz. Monday Night Football’u televizyonda izlerken diğer kamera açılarını da iPad’inizden takip ettiğinizi hayal edin.