Uygulamalar

Google Goggles iOS’a Geliyor!

Google Goggles iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarını kıskanmasına neden olabilecek nadir uygulamalardan biri. Uygulama, 2009 Aralık ayından beri yalnızca Android platformunda kullanılabilmekteydi. The Register‘ın haberine göre Goggles projesi üzerinde çalışan bir Google mühendisi olan David Petrou uygulamanın iPhone versiyonu için çalıştıklarını ve bu yılın sonuna doğru bitirmeyi amaçladıklarını belirtmiş.

Google Goggles internette yaptığımız aramalara yenilik getirmek amacıyla çıkarılmıştı. Eskiden yalnızca yazarak ya da konuşarak arama yapabiliyorken Goggles ile birlikte çektiğimiz fotoğraflarla arama yapabilmeye başladık. Tabi olay sadece bu değil, işte size Goggles’ı çekici kılan özellikler:

  • Bir çok dili algılama özelliğine sahip Goggles ile fotoğrafını çektiğiniz metni de arayabilmenizin yanı sıra translate özelliğini kullanarak bu metni istediğiniz dile çevirebilirsiniz.

  • Eyfel Kulesi, Golden Gate Köprüsü, Celsus Kütüphanesi, İzmir Saat Kulesi gibi önemli mimari eserleri tanıyarak otomatik olarak bunlarla ilgili arama yapabiliyor.

  • Kitap kapaklarını tanıyarak fiyat karşılaştırması, incelemeler gibi sonuçlara ulaşabiliyor.

  • Fotoğrafını çektiğiniz kartvizitin üzerindeki bilgileri algılaması sayesinde ister direkt o numarayı arayabilir, isterseniz de telefon defterinize kaydedebilirsiniz.

  • Fotoğrafını çektiğiniz tabloların isimlerini ve tabloyu yapan sanatçının isimlerine ulaşabilirsiniz.

  • Fotoğraf çekmeye bile gerek kalmadan telefonunuzun GPS ve pusula özellikleri sayesinde kamerayı doğrulttuğunuz mekan hakkındaki bilgilere ulaşabilirsiniz.